Kritiek op Maguire na fouten tegen Duitsland: 'Hoeveel waarschuwingen wil men hebben?'
i

Getty Images

Kritiek op Maguire na fouten tegen Duitsland: 'Hoeveel waarschuwingen wil men hebben?'

Trevor Wagener • 12:49, 27-09-2022 / Laatste Update: 15:03, 08-01-2024

Harry Maguire ligt andermaal onder vuur in Engeland. De verdediger van Manchester United speelde maandagavond zijn 48ste wedstrijd voor zijn land op Wembley, maar overzee vraagt men zich af of hij wel tot aan de 50 interlands kán komen. De 29-jarige stopper ging bij de 1e 2 treffers van Duitsland (3-3) klungelig in de fout.

Maguire, die het seizoen bij United als aanvoerder begon, raakte onder manager Erik ten Hag al gauw zijn basisplaats kwijt. Sindsdien vormen Raphaël Varane en Lisandro Martínez het centrale blok én werd er niet meer verloren. Ondanks Maguire's gebrek aan wedstrijdritme speelde hij deze week wel 'gewoon' 2 keer 90 minuten (tegen Italië, 1-0-verlies en Duitsland).

Kritiek

In de Engels pers werd de voormalig verdediger van Leicester, Hull en Sheffield United volop afgefikt. Van The Daily Mail kreeg Maguire een 4 voor zijn duel tegen Duitsland. "Er klonk al boegeroep toen zijn naam om werd geroepen, tijdens de wedstrijd werd het er niet beter op. Het was ongemakkelijk om te zien. Hij ging 2 keer in de fout bij tegengoal 1 en gaf de bal weg bij de 2e."

Het WK begint over 2 maanden. The Guardian weet niet of Maguire tot de selectie van bondscoach Gareth Southgate moet behoren. "Wanneer zijn waarschuwingen geen waarschuwingen meer, maar signalen dat het tijd is voor verandering?", schreef Barney Ronay op Wembley.

The Athletic was ook niet te spreken over Maguire's spel én het handelen van Southgate. "De bondscoach moet de enige zijn die verrast is dat Maguire speelt zoals Maguire dat al 12 maanden doet. Het is triest om te zien hoe zijn zelfvertrouwen is gedaald, maar het is nét zo onhoudbaar om hem in de basis te laten starten."

Tijd voor een frisse wind?

Ook neemt de kritiek op Southgate en diens tactiek toe. De manager blijft erbij te zullen kiezen voor zijn meest ervaren spelers. Zijn tactiek om met 5 verdedigers en 2 controleurs te spelen, leverde deze Nations League-ronde met 10 tegengoals en maar 3 punten géén succes op.

"Individuele fouten waren verantwoordelijk voor de tegengoals, niet het systeem", zei Southgate daarover. "Men zal een mening hebben, maar ik denk dat dit de beste manier is voor ons. Bij de nationale ploeg ligt iedereen onder een vergrootglas en is er altijd veel kabaal. Als ik slap ben en van gedachten ga veranderen, geeft ons dat geen grotere winkans. Dan zou het zinloos zijn dat ik bondscoach ben."