Nations League: Portugal en Noorwegen doen goede zaken, Tsjechië pakt punt tegen Spanje
i

Getty Images

Nations League: Portugal en Noorwegen doen goede zaken, Tsjechië pakt punt tegen Spanje

Brian Vesseur • 00:41, 06-06-2022 / Laatste Update: 06:16, 12-12-2023

De 2e speelronde van de Nations League is zondag begonnen. In League A won Portugal met gemak van Zwitserland en verraste Tsjechië met een gelijkspel tegen Spanje. In League B pakte Noorwegen zijn 2e zege op rij en was Erling Haaland tweemaal trefzeker.

Uitslagen Nations League

League A

Groep 2

In Groep 2 won Portugal met gemak van Zwitserland (4-0), waardoor het nu op 4 punten staat. Cristiano Ronaldo scoorde overigens 2 keer voor de Portugezen in een tijdsbestek van 5 minuten. Tsjechië staat ook op 4 punten, na het gelijkspel tegen Spanje! De Spanjaarden hebben pas 2 punten.

Gavi is de jongste doelpuntenmaker ooit voor Spanje:

League B

Groep 4

We gaan een League omlaag en kijken naar Groep 4. Noorwegen won met 2-1 van buurland Zweden door een rake penalty van Erling Haaland en later nog een goal. Of die pingel terecht was, laten we aan jou over. Ondertussen pakte Servië de eerste 3 punten door met 4-1 van Slovenië te winnen.

League C

Groep 2

Er werd zondagmiddag al gevoetbald in de lagere leagues van de Nations League, maar ook zondagavond stonden er nog 2 potjes op het programma in de League. Griekenland won met 1-0 van Kosovo en staat nu op 6 punten na 2 wedstrijden.

League C

Groep 4

In Groep 4 won Georgië met 5-2 van Bulgarije, waardoor de Georgiërs nu ook op 6 punten staan. Noord-Macedonië staat in die groep op plek 2 met 4 punten.