Calvin Verdonk FC Twente NEC Eredivisie
Calvin Verdonk raakt de bal piekfijn en scoort tegen FC Twente. © Pro Shots
i

Calvin Verdonk raakt de bal piekfijn en scoort tegen FC Twente.

NEC Nijmegen wint van 10 man van FC Twente na kanonskogel van Calvin Verdonk

18:34, 20-01-2024 / Laatste Update: 19:09, 20-01-2024

NEC Nijmegen heeft zaterdagmiddag met 1-0 gewonnen van FC Twente in eigen huis. De Goffert ontplofte toen Calvin Verdonk op schitterende wijze een vrije trap binnenschoot en daarmee de drie punten in Nijmegen hield.

FC Twente had het lastig tegen een fel en agressief NEC in de eerste helft en kreeg maar weinig grip op de thuisploeg. Het kan de spanning geweest zijn want bij winst hadden ze - in ieder geval voor even - over Feyenoord kunnen gaan op de ranglijst. NEC speelde veel vrijer en kreeg via Koki Ogawa veel kansen, maar zijn vizier stond nog niet op scherp.

Calvin Verdonk

In de eerste minuten van de tweede helft kreeg NEC een vrije trap, waar Calvin Verdonk voor ging staan. Hij schoot de bal zo hard dat er een ontzettende zwabber in kwam. De afstand was toch al gauw 25 meter, maar dat maakte hem niet uit. De vrije schop zeilde tegen het zijnetje aan, Unnerstal was kansloos.

Rode kaart

De misère werd nog groter voor FC Twente toen een paar minuten later een rode kaart werd gegeven aan Max Bruns. De centrale verdediger kwam veel te hard in en strekte zijn been ook nog eens. Eerst wilde scheidsrechter Van de Kerkhof niks geven, maar werd toch even naar het schermpje geroepen door de VAR. Na de beelden besloot hij alsnog rood te geven. 

Prijzig bier

De supporters zullen blij zijn met de stand in De Goffert, maar met iets anders zijn ze niet zo blij. Namelijk met de prijzen van de horeca. Supporters van NEC boycotten massaal de barretjes in het stadion. Er is een prijsverhoging geweest en daarmee kost een biertje nu €4,80. Dat vinden ze allen te gortig en dus is de toegang naar de bar gebarricadeerd. 

NEC kwam in de tweede helft - zeker na de rode kaart van Twente niet meer in de problemen. Zelf scoorden ze niet meer, maar Twente kwam ook niet in de buurt van NEC-doelman Jasper Cillessen. NEC klimt met de overwinning naar plek 7 in de competitie en gaat over onder andere Go Ahead Eagles heen. De club uit Deventer kan op hun beurt weer over NEC heen, dan moet er wel eerst gewonnen worden op bezoek bij Sparta zondagmiddag.