Nederland voelt druk! Noren winnen van Letland en staan even aan kop in groep van Oranje

Eimert Pruis • 22:23, 04-09-2021 / Laatste Update: 22:51, 05-01-2024

De druk voor Oranje om te winnen van Montenegro is opgevoerd door Noorwegen. Erling Haaland en co maakten vanavond geen fout op bezoek bij Letland en wonnen het duel in de WK-kwalificatie met 2-0. Noorwegen heeft nu 10 punten uit 5 wedstrijden.

Turkije volgt met 8 punten uit 4 duels, Oranje heeft 7 punten. De Turken beginnen om 20.45 uur met Feyenoorder Orkun Kökcü in de basis aan de uitwedstrijd tegen Gibraltar, het Nederlands elftal neemt het op hetzelfde tijdstip in Eindhoven op tegen Montenegro, dat ook 7 punten heeft. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal speelde woensdag in Oslo met 1-1 gelijk tegen Noorwegen.

Topschutter Haaland opende in Riga na 20 minuten uit een strafschop de score. De 21-jarige spits van Borussia Dortmund, die tegen Oranje ook al trefzeker was, maakte zijn 9e doelpunt in veertien interlands. Mohamed Elyounoussi verdubbelde halverwege de 2e helft de Noorse voorsprong.

Feyenoord-verdediger Marcus Holmgren Pedersen speelde de hele wedstrijd voor de ploeg van Solbakken, zijn land- en clubgenoot Fredrik Aursnes maakte geen deel uit van de wedstrijdselectie.