Nederland wil Xavi Simons en Tyrell Malacia zien tegen de Verenigde Staten
i

Getty Images

Nederland wil Xavi Simons en Tyrell Malacia zien tegen de Verenigde Staten

Brian Vesseur • 19:00, 02-12-2022 / Laatste Update: 09:26, 12-12-2023

Als het aan de lezers van Sportnieuws.nl ligt, past bondscoach Louis van Gaal zijn opstelling op zeker 2 plekken aan. Daley Blind kan volgens veel lezers niet meer en op het middenveld smachten de 17 miljoen bondscoaches naar Xavi Simons. Check hier de opstelling voor het Nederlands elftal tegen de Verenigde Staten volgens de Sportnieuws.nl-lezers.

De keeper is overduidelijk: Andries Noppert. Hij kreeg 81% van de stemmen. Voor hem staat Virgil van Dijk, die liefst 98% van alle stemmen kreeg. De lezers mochten 5 verdedigers kiezen en kozen van rechts naar links: Denzel Dumfries, Jurriën Timber, Van Dijk, Nathan Aké en Tyrell Malacia. Opvallend is dat Blind tot nu toe alle minuten maakte op de linkerwing; Malacia wacht nog op zijn WK-debuut.

[poll id="2771"]

LEES OOK: Deze Nederlands-Amerikaanse darter juicht voor Oranje: ‘Ik zie weinig tactiek bij VS’

[poll id="2773"]

Op het middenveld staan Frenkie de Jong en Steven Berghuis. De Ajax-middenvelder wint daarmee de strijd van bijvoorbeeld Teun Koopmeiners, Kenneth Taylor en Marten de Roon. Xavi Simons voltooit dat creatieve middenveld. Simons ving liefst 62% van de stemmen. Voorin staan Memphis Depay en Cody Gakpo.

[poll id="2775"]