Nederlanders in Europa League: Gravenberch assisteert bij Liverpool, Dallinga schiet pingel binnen

Eimert Pruis • 00:08, 22-09-2023 / Laatste Update: 01:30, 12-12-2023

Liverpool is de groepsfase van de Europa League begonnen met een moeizame overwinning bij het Oostenrijkse LASK. De thuisploeg leidde bij rust met 1-0, maar na de pauze zette de ploeg van coach Jürgen Klopp de zaken recht: 1-3.

Florian Flecker had de ploeg uit Linz al in de 14e minuut met een afstandsschot op voorsprong gezet. Liverpool, met Virgil van Dijk en - voor het eerst - Ryan Gravenberch in de basis, stelde er tot de rust weinig tegenover.

Assist Gravenberch

Een strafschop leidde de ommekeer in. Verdediger Philipp Ziereis kwam te hard in op Luis Díaz. Darwin Núñez benutte in de 56e minuut de toegekende penalty: 1-1. 7 minuten later hielp Díaz op aangeven van Gravenberch zijn ploeg aan de voorsprong door van dichtbij raak te schieten. Kort voor tijd maakte Mohamed Salah er nog 3-1 van.

Dallinga scoort

Over 2 weken neemt Liverpool het thuis op tegen het Belgische Union. In het Lotto Park, het stadion van stadgenoot Anderlecht, kwam Union niet verder dan 1-1 tegen Toulouse. De Nederlander Thijs Dallinga zette de Fransen in de extra tijd van de 1e helft uit een strafschop op voorsprong. In de 69e minuut maakte Mohamed Amoura gelijk voor de Belgen.