Nederlanders van Atalanta blijven bovenin meedraaien na thuiszege op Sassuolo

Bart van der Wijst • 00:48, 16-10-2022 / Laatste Update: 22:55, 11-12-2023

Atalanta staat (voor even) aan kop van de Serie A. Zaterdagavond won de ploeg van Nederlanders Marten de Roon en Teun Koopmeiners met 2-1 van Sassuolo. Hans Hateboer zat niet bij de selectie.

Atalanta kwam in eigen huis wel op achterstand. Giorgos Kyriakopoulos, een achternaam waar de commentatoren ongetwijfeld blij mee zullen zijn, maakte de 0-1. Toch herstelde Atalanta in de blessuretijd van de 1e helft de schade. Een strakke voorzet van Koopmeiners belandde via Brandon Soppy uiteindelijk bij Mario Pasalic, die er 1-1 van maakte.

Het goede gevoel van de gelijkmaker gaf Atalanta vleugels in de 2e helft, want al binnen de minuut was het opnieuw raak. Ademola Lookman zorgde voor de 2-1 en dus de winnende treffer. Daardoor heeft Atalanta nu na 10 duels 24 punten. Zondag kan Napoli nog over de ploeg heen.