Nederlanders van Toulouse slopen 2e-klasser in Franse beker: 6 goals, waarvan 5 voor rust

Sjors Tanis • 21:31, 01-03-2023 / Laatste Update: 03:55, 12-12-2023

Toulouse kan zich op gaan maken voor de halve finales van de Coupe de France, het Franse bekertoernooi. Met veel Nederlandse inbreng sloopten ze het arme Rodez: 6-1. De ruststand was 5-0.

De Nederlanders van Toulouse hadden een groot aandeel. Zakaria Aboukhlal (komt uit voor Marokko) verzorgde de openingstreffer al in de 5e minuut. Nog geen 2 minuten later was het 2-0 via Branco van den Boomen. In de 10e minuut zorgde spits Thijs Dallinga voor de 3-0. Bij de 4-0 was de assist van Van den Boomen. Ook Stijn Spierings had een basisplaats.

Waar eindigt dit?

In de 2e helft was het weer snel raak voor Toulouse. De thuisploeg kreeg een strafschop en Dallinga schoot raak: 6-0. In de 69e minuut maakte Rodez een eretreffer. Het bleef bij 6-1.