Nederlands getinte topper in België tussen Anderlecht en Club Brugge eindigt in remise

Eimert Pruis • 17:37, 03-10-2021 / Laatste Update: 14:20, 05-01-2024

Anderlecht en Club Brugge hebben allebei 1 punt overgehouden aan de topper in Brussel. Een Nederlands getinte topper kan je het wel noemen aangezien aan beide zijden meerdere Nederlanders in actie kwamen.

Verder dan gele kaarten was de invloed op het wedstrijdformulier niet. Wesley Hoedt kreeg geel namens Anderlecht en aan de andere kant kreeg badboy Noa Lang ook een gele prent.

Mats Rits, zat ooit een blauwe maandag bij Ajax zonder te spelen, maakte het openingsdoelpunt in de topper van de Jupiler Pro League. Na een kwartiertje zette hij Brugge op voorsprong. Met deze stand ging de club weer over het verrassende Union heen naar de koppositie in België. Een kwartiertje voor het einde Benito Raman dat. Zijn 1-1 was ook de eindstand.

Bij Anderlecht speelde Joshua Zirkzee 84 minuten, Hoedt speelde de hele wedstrijd en reservedoelman Bart Verbruggen bleef 90 minuten op de bank. Club Brugge had met Lang 1 Nederlandse basisspeler. De vleugelaanvaller werd in de slotfase naar de kant gehaald. Ruud Vormer deed een klein half uurtje mee.