Nederlandse Australiër scoort bij openingswedstrijd Azië Cup onder leiding van vrouwelijke scheids

Brian Vesseur • 15:31, 13-01-2024 / Laatste Update: 13:49, 15-01-2024

Australië heeft de eerste wedstrijd op de Azië Cup gewonnen. Het land was véél te sterk voor India: 2-0. De Azië Cup kende meteen een primeur: Yoshimi Yamashita was de eerste vrouwelijke scheidsrechter die een wedstrijd op het toernooi floot. En dat in Qatar.

Bij Australië keepte AZ-doeman Mathew Ryan. Voor hem stond Aziz Behich, die vier wedstrijden voor PSV speelde, op linksback. Check hier welke Eredivisie-spelers er nog meer op de Azië Cup actief zijn.

Na een helft zonder doelpunten was het de 30-jarige Jackson Irvine die Australië in de vijftigste minuut op voorsprong zette. Australië was in de eerste helft al de betere partij tegen India.

Jordan Bos

Het bleek een gouden dag te worden voor de 21-jarige Jordan Bos, die half Nederlands is. In de 72e minuut kwam hij in het veld voor zijn derde interland, om er een minuut later 2-0 van te maken! Bos, linksback van beroep, speelt sinds deze zomer voor het Belgische Westerlo. Hiervoor speelde hij altijd in Australië.