Nederlandse kranten prijzen PSV én uitblinker Cody Gakpo: 'Prima uitgangspositie'
i

Proshots

Nederlandse kranten prijzen PSV én uitblinker Cody Gakpo: 'Prima uitgangspositie'

Trevor Wagener • 10:54, 01-10-2021 / Laatste Update: 06:25, 08-01-2024

PSV boekte donderdagavond een lekkere zege in de Europa League bij het Oostenrijkse Sturm Graz (1-4) en dus waren de vaderlandse media lovend over de Eindhovenaren. Volgens de kranten was Cody Gakpo de absolute smaakmaker van de avond.

De ploeg van Roger Schmidt won dankzij goals van Ibrahim Sangaré, Eran Zahavi, Philipp Max en Yorbe Vertessen. Eindhovens Dagblad schreef dat een slechte week werd afgesloten. Hiermee doelde het ED op de 2-1 nederlaag tegen Willem II van zaterdag.

Gakpo EinTovenaar

"Met Gakpo opnieuw als aanjager speelde PSV een goede 1e helft", vond clubwatcher Rik Elfrink. "PSV heeft zichzelf in een prima uitgangspositie gezet om te kunnen overwinteren. Enige smetje is de rode kaart van Sangaré." De middenvelder kreeg in de 2e helft een onnodige 2e gele kaart. "De club telt desondanks haar zegeningen want het staat bovenaan in poule B."

Ook De Telegraaf was blij met het optreden van PSV. "Graz bleek op een korte fase na niet meer dan een flauw briesje", aldus de krant. "Gakpo was de man. Hij liep de Oostenrijkers aan alle kanten voorbij en was steeds dreigend." De buitenspeler kreeg ook in de Volkskrant mooie woorden toegespeeld.

Talisman Gakpo

"Het was niet groots, totdat Gakpo zich ermee bemoeide. De man uit de volkswijk Stratum scoort alleen maar krullen op zijn rapport en rent als een hinde langs tegenstanders. Ook als het allemaal wat minder loopt." Over 2 weken speelt PSV in het eigen Philips Stadion tegen AS Monaco. Zaterdag wacht Sparta om 20.00 uur in de eredivisie.