Nederlandse trainer Robin Veldman wil Anderlecht weer wat hoop geven: ‘Of ik druk voel? Dat nog niet’
i

BELGA

Nederlandse trainer Robin Veldman wil Anderlecht weer wat hoop geven: ‘Of ik druk voel? Dat nog niet’

Sjors Tanis • 17:56, 26-10-2022 / Laatste Update: 01:47, 12-12-2023

De Nederlandse trainer Robin Veldman zit donderdag voor het eerst als coach op de bank bij de Belgische topclub Anderlecht. De 36-jarige voormalig jeugdtrainer van Ajax is aangesteld als tijdelijke opvolger van de ontslagen hoofdcoach Felice Mazzu.

Veldman moet de Brusselse club in de Conference League zien te houden. "Ik wil hier op de 1e plaats opnieuw een glimlach op de gezichten van de spelers zien”, zei Veldman tijdens een persmoment. "Op het veld moeten we meer vertrouwen hebben, combinaties brengen. Op die manier zouden resultaten snel kunnen volgen."

Lees ook: Jan Vertonghen verwacht ommekeer bij Anderlecht: 'Zie het zeker goedkomen'

'Druk? Nog niet'

Anderlecht moet donderdagavond de thuiswedstrijd winnen tegen de Roemeense club FCSB om zicht te houden op Europese overwintering. Bij een nederlaag dreigt een vroegtijdige uitschakeling in de Conference League. "Of ik druk voel? Dat nog niet. Ik voel vooral veel vertrouwen. Ik hoop dat we wel verrassend kunnen zijn voor de tegenstander, dat we iets kunnen laten zien wat zij niet hebben kunnen analyseren."

Check ook: Ongekend: Standard- en Anderlecht-fans bekogelen elkaar met vuurwerk

Anderlecht likt nog de wonden van de gestaakte wedstrijd tegen Standard Luik. Supporters van de Brusselse club gooiden zoveel vuurwerk op het veld tijdens het duel, dat de scheidsrechter besloot de wedstrijd voortijdig af te breken. De club kreeg al een boete van 50.000 euro, maar zal waarschijnlijk meer straffen kunnen verwachten. Anderlecht, traditioneel de club die bovenin meedoet om de titel in België, staat op de 12e plaats in de Jupiler Pro League.