Nee, hè! Feyenoord wordt er in Rome uitgeknikkerd door Mourinho & co

Brian Vesseur • 01:42, 21-04-2023 / Laatste Update: 05:07, 12-12-2023

Het is Feyenoord niet gelukt om de halve finale van de Europa League te behalen. AS Roma blijkt wéér te sterk voor Feyenoord, net als vorige zomer bij de finale van de Conference League. Nadat de Rotterdammers thuis met 1-0 wonnen, werd het na verlenging in Rome 4-1.

In de 1e helft kregen beide ploegen een paar flinke kansen, maar het meest opvallende was een moment aan de zijlijn. De assistent van AS Roma-trainer José Mourinho, Salvatore Foti, duwde Feyenoord-spits Santiago Gimenez omver! Foti ontving een rode kaart voor die gestoorde actie.

Het moment aan de zijlijn:

Schorsing Wieffer

Mats Wieffer ontving na 18 minuten een gele kaart en dat betekent dat hij de volgend wedstrijd van Feyenoord in Europa mist. Op dat moment was het nog de vraag of het de halve finale van de Europa League zou zijn, of de 1e wedstrijd van volgend seizoen.

Na 60 minuten werd het opeens 1-0. Leonardo Spinazzola maakte zijn 1e treffer van het Europa League-seizoen. Uit een verre ingooi schopte hij uiteindelijk binnen. Zo stond het over 2 wedstrijden gelijk!

De 1-0 van Spinazzola:

20 minuten later stond het - een beetje uit het niets - weer gelijk! Igor Paixão kopte (ja, je leest het goed: kopte!) de gelijkmaker binnen: 1-1. Feyenoord stond dus weer op voorsprong over 2 wedstrijden.

De 1-1 van Paixão:

Helaas kon Paixão niet heel lang genieten van zijn 'winnende' treffer. Vlak voor de blessuretijd inging maakte invaller Paulo Dybala er 2-1 van. Geen uitdoelpuntenregel meer, dus verlengen in Stadio Olimpico!

De 2-1 van Dybala:

Uiteindelijk bleek Roma over een nóg langere adem te beschikken dan Feyenoord. Stephan El Shaarawy maakte in de 1e helft van de verlenging de 3-1. Mourinho en co op rozen!

De 3-1 van El Shaarawy:

Het werd ook nog 4-1, door een goal van Lorenzo Pellegrini. Het was over en uit voor Feyenoord. In de allerlaatste minuut ontving Gimenez nog een rode kaart vanwege een hoog been.

De 4-1 van Pellegrini:

Halve finale

In de halve finale neemt AS Roma het op tegen Bayer Leverkusen, dat in de return tegen Union Sint-Gillis met 4-1 won. In Duitsland eindigde het nog 1-1-gelijk tussen de 2 ploegen. De wedstrijden zijn op donderdag 11 mei en donderdag 18 mei.