Neergeschoten ex-voetballer Jergé Hoefdraad in kritieke toestand
i

Getty

Neergeschoten ex-voetballer Jergé Hoefdraad in kritieke toestand

Marcel Roes • 18:17, 02-08-2021 / Laatste Update: 03:02, 06-01-2024

In het weekend werd de voormalige voetbalprof Jergé Hoefdraad (35) in Amsterdam neergeschoten. Momenteel ligt Hoefdraad in kritieke toestand in het ziekenhuis. Eerdere berichtgeving van de politie meldde dat hij was overleden. Hij kwam uit voor de jeugd van Ajax en vervolgens voor RKC Waalwijk, Almere City, Telstar en SC Cambuur.

Let op! De politie meldde eerder dat Hoefdraad was overleden, nu komt de politie met een bericht dat dat toch niet zo is. Veel buitenlandse media hebben ook al gemeld dat de oud-voetballer is overleden.

Uit een reconstructie van De Telegraaf blijkt dat de ex-prof in de nacht van zaterdag op zondag een feest bezocht in Amsterdam-Zuidoost. Er was een ruzie en Hoefdraad probeerde de gemoederen te bedaren. Een van de ruziemakende partijen trok een pistool.

RKC

Hoefdraad doorliep de jeugdopleiding van Ajax en debuteerde als prof in 2007, bij RKC Waalwijk. In 2019 nam hij bij Almere City afscheid als prof. Hij speelde 241 competitiewedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie.