Nein! FC Haaland overleeft kaartenregen in München en staat in halve finale Champions League

Pim Huberts • 01:01, 20-04-2023 / Laatste Update: 02:14, 08-01-2024

Manchester City heeft de halve finale van de Champions League bereikt. De Duitsers moesten na de 3-0-nederlaag een lastige klus klaren en dat lukte dan ook niet. Erling Haaland was opnieuw de held voor de Engelsen, ondanks het missen van een penalty.

Er gebeurde genoeg in de 2e wedstrijd van de kwartfinale van de Champions League. De Franse scheidsrechter Clément Turpin en Bayern-trainer Thomas Tuchel waren hoofdpersonen. Nathan Aké en Matthijs de Ligt stonden tegenover elkaar.

Kaart na kaart

Het borstzakje van Turpin zal volledig afgesleten zijn na deze wedstrijd: kaart na kaart werd gegeven. Een rode kaart werd teruggedraaid en 2 penalty's mochten genomen worden. Bayern-trainer Thomas Tuchel ontspoorde en werd zelfs weggestuurd.

FC Haaland

Ondanks een gemiste penalty van Haaland in de eerste helft, vond de Noor in de 57e minuut alsnog het netje. City domineerde en leek opnieuw op de overwinning af te stevenen, maar niets was minder waar. In de 83e minuut raakte Joshua Kimmich een strafschap na opnieuw een (zwakke) handsbal: 1-1.

Halve finale Inter Milan

Inter Milan heeft ook de halve finale van de Champions League bereikt. De Italianen leken na 78 minuten gemakkelijk met 3-1 te winnen, maar toen kwamen de Portugezen pas op stoom. Binnen 9 minuten werden er toch nog 2 doelpunten gemaakt en eindigde het duel in 3-3.

Dit was niet genoeg, want in de heenwedstrijd won Inter met 0-2.