Nepprofvoetballer die clubs oplichtte wordt uitgeleverd aan Nederland
i

Screenshot Instagram

Nepprofvoetballer die clubs oplichtte wordt uitgeleverd aan Nederland

Joris Kaper • 17:23, 31-10-2023 / Laatste Update: 00:53, 06-01-2024

Voetbalfradeur Bernio V. wordt binnenkort uitgeleverd door Colombia aan Nederland. Dat meldt het Openbaar Ministerie in ons land volgens het AD. V. deed net alsof hij een succesvolle en geweldige voetballer was, maar de Nederlander lichtte de boel op. Want in werkelijkheid was hij een matige amateurvoetballer. Maar toch lukte het hem om een contract te verdienen bij een paar clubs. Hoe dan?

Hij deed zich voor als een geweldige profvoetballer met een indrukwekkend cv en leidde een miljonairsbestaan met hotelsuites, luxe jachten en uitbundige feestjes met sekswerkers. Maar in werkelijkheid bleek hij een hele matige voetballer met vooral gladde praatjes. Nu wordt de 29-jarige Bernio V., een van de grootste voetbalfraudeurs van de laatste jaren, uitgeleverd vanuit Colombia aan Nederland, bevestigt het Openbaar Ministerie aan deze site.

Gladde praatjes en vervalste documenten

Bernio V. had vooral een hoop gladde praatjes. Samen met vervalste documenten wist hij bij 4 clubs een contract te verdienen: Dinamo Tiraspol (Moldavië), Cape Town City FC (Zuid-Afrika), Viborg FF (Denemarken) en Audax Italiano (Chili). Bij die laatste club kreeg hij zelfs een hoger salaris dan de spelers en wist hij daarmee een groot huis te kopen. Overigens speelde hij nooit 1 minuut voor deze clubs, want al snel kwamen zij erachter dat hij helemaal niet zo goed was.

V. viel in 2020 door de mand bij Viborg FF. Bij die club ontdekte ze dat zijn papieren vals waren en dat hij nooit lid was geweest van een spelersagentschap. Na zijn arrestatie kwam hij er met een geldboete vanaf.

Crimineel milieu

De oplichter hield zich echter ook bezig met zaken als diefstal met geweld. En daarvoor wordt V. in Nederland gezocht, want daar lopen 3 zaken tegen hem. Als lid van een criminele bende zou hij een gewapende overval hebben gepleegd. Maar hij zit echter vast in Colombia.

Oplichting

Want ook daar misdroeg de nepvoetballer zich. Op een uit de hand gelopen feestje gingen 4 prostituees hem te lijf, omdat er geen geld zou zijn voor de dames in kwestie. Daarop werd V. dan ook gearresteerd. Ook lichtte hij daar op grote schaal hotels, restaurants, escortbureaus en verhuurders van grote jachten op. Sinds het mislukte feestje zit hij daar vast, maar ook Nederland heeft nog een appeltje met hem te schillen.

Uitlevering

Verschillende vrouwen in Nederland (en trouwens ook in Denemarken) zeggen slachtoffer te zijn van het geweld van V. In Denemarken kreeg hij hier zelfs ook al 1 jaar en 3 maanden cel voor. Wanneer hij wordt uitgeleverd aan Nederland is nog niet bekend, maar dat lijkt nog slechts een kwestie van tijd.