New XI: Ajax haalde letterlijk een opstelling aan nieuwe spelers
i

Pro Shots

New XI: Ajax haalde letterlijk een opstelling aan nieuwe spelers

Brian Vesseur • 19:38, 31-08-2023 / Laatste Update: 22:35, 11-12-2023

Ajax haalde deze zomer liefst 11 nieuwe spelers en (niet geheel ontoevallig) trainer Maurice Steijn zou daar een opstelling van kunnen maken. Een vrij logische opstelling, zelfs. Er moet alleen een klein beetje gepuzzeld worden om de Noor Sivert Mannsverk in het elftal te krijgen. Hij is de enige speler in dit elftal die nog officieel zijn handtekening moet zetten.

Als extra doelman werd Riant Damaj gehaald. Door het uitvallen van Geronimo Rulli leek het erop alsof hij meteen voor de leeuwen zou worden gegooid, maar Steijn koos voor Jay Gorter. Voor hem staan van rechts naar links: Anton Gaaei, Josip Sutalo, Jakov Medic en Gastón Ávila. Medic is eigenlijk ook een rechtercentrale verdediger, maar de Kroaat moet het voor deze opstelling maar even doen als 'LCV'.

Mannsverk!

Op het middenveld hebben we natuurlijk Branco van den Boomen, die net als collega Benjamin Tahirovic al vroeg in de zomer werd binnengehengeld. Zij worden vergezeld door Mannsverk, een 21-jarige Noor van Molde FK. Ajax gaat 6 miljoen euro voor hem neertellen.

De nieuwe aanval

De aanval bestaat uit Forbs (de voetbalnaam van Carlos Borges) op links, Chuba Akpom in de spits en op rechts krijgen we Georges Mikautadze. Kleine kanttekening: Akpom zou ook zomaar als nummer 10 gehaald kunnen zijn, terwijl Mikautadze op alles posities voorin uit de voeten kan. De Georgiër staat het liefst in de spits.

De totale uitgaven staan momenteel op 94,3 miljoen euro. Met de 6 miljoen voor Mannsverk komt Ajax dus boven de 100 miljoen euro uit.