Newcastle United stort Chelsea in crisis en nestelt zich verder in Engelse top

admin • 22:06, 12-11-2022 / Laatste Update: 13:55, 07-01-2024

Chelsea heeft zaterdag voor alweer de 3e keer keer op rij verloren in de Premier League. Het elftal van Graham Potter kwam er in Newcastle nauwelijks aan te pas en verloor door een schitterend doelpunt van Joe Willock: 1-0. Chelsea staat door de slechte serie 8e en gaat de WK-stop met knikkende knieën in. Newcastle is juist bezig aan een fantastisch seizoen en klimt naar de 3e plek.

Newcastle met Botman centraal in de verdediging kwam in de 1e helft geen moment in de problemen. Waar het zelf weinig tot geen kansen weggaf, was het via een volley van Miguel Almirón wel gevaarlijk. De spelmaker schoot echter hard over. Op slag van rust claimde Newcastle een penalty, maar scheidsrechter Robert Jones ging hier niet in mee, waarna beide teams gingen rusten.

Joe Willock

Na rust veranderde het spelbeeld nauwelijks en bleven de magpies het gevaarlijkst. Nadat Édouard Mendy met moeite redding bracht op een intikker van dichtbij van Bruno Guimarães, was het in de 67e minuut wel raak voor Newcastle. Willock haalde snoeihard uit en ramde de bal vol in de kruising, 1-0. Na het doelpunt golfde het spel op en neer, maar zonder doelpunten.