💸 | Neymar krijgt boete van MILJOENEN voor aanleggen meer bij zijn villa
i

Getty Images

💸 | Neymar krijgt boete van MILJOENEN voor aanleggen meer bij zijn villa

Matthijs Nijhuis • 11:08, 04-07-2023 / Laatste Update: 05:58, 12-12-2023

Neymar heeft zichzelf weer eens in de nesten gewerkt. Vandaag werd duidelijk dat hij een boete van omgerekend ongeveer 3 miljoen moet betalen omdat hij illegaal een meer heeft aangelegd bij zijn villa. Volgens de rechter heeft de aanvaller van PSG tientallen milieuregels overtreden. Je mag niet zomaar een rivier omleiden en tonnen aan grond weghalen.

Het gaat om zijn villa in Mangaratiba, een toeristisch gebied op 130 kilometer van Rio de Janeiro, een van de grootste steden van Brazilië. De international heeft daar volgens Braziliaanse media een stuk grond met onder andere een helikopterlandplaats, een spa en een sportschool. Een meer kon er dan nog wel bij? Duidelijk niet.

Media schandalen

Na een aantal posts op sociale media kregen de lokale autoriteiten lucht van Neymar's privé-paradijs. Zij zetten toen het terrein af, maar de Braziliaanse media zegt dat Neymar er daarna gewoon een feestje heeft gegeven. Het is het zoveelste schandaal voor de spits: eind vorige maand bekende hij op Instagram dat hij vreemd is gegaan en deed hij een poging om zijn vriendin terug te winnen.