Neymar kan toch nog juichen: niet langer verdachte in fraudezaak
i

Pro Shots

Neymar kan toch nog juichen: niet langer verdachte in fraudezaak

Joris Kaper • 14:28, 13-12-2022 / Laatste Update: 11:08, 07-01-2024

Neymar kan toch nog even juichen dit WK! De Braziliaan is namelijk definitief ontslagen van rechtsvervolging in een fraudezaak uit 2013. Dat heeft een Spaanse rechtbank beslist, nadat eerder ook de aanklagers alle beschuldigingen al hadden ingetrokken.

Een Braziliaanse investeringsmaatschappij, die 40 procent van de transferrechten van Neymar in bezit had, beweerde dat er gefraudeerd was met de transfersom van Neymar in 2013 bij zijn overstap van Santos naar FC Barcelona. Behalve Neymar werden daarom ook zijn ouders, hun bedrijf N&N en de oud-voorzitters Sandro Rosell en Josep Maria Bartomeu van FC Barcelona aangeklaagd.

Ingetrokken

Ook die beschuldigingen werden in oktober al ingetrokken, toen aanklager Luis Garcia Canton zei dat er "nog niet de minste aanwijzing van een misdaad" bestond. Neymar, inmiddels onder contract bij Paris Saint-Germain, liet eerder al weten niet betrokken te zijn geweest bij de onderhandelingen tussen Santos en FC Barcelona.

"Mijn vader deed dat altijd en nu nog steeds. Ik onderteken alles waarvan hij zegt dat ik dat moet doen”, aldus de aanvaller.

Toch nog juichen

Neymar strandde met Brazilië in de kwartfinales van het WK, nadat het land na strafschoppen werd verslagen door Kroatië. De Braziliaan kan ondanks die uitschakeling deze maand toch nog een keer juichen vanwege dit goede nieuws!