Neymar maandag voor de rechter in fraudezaak: vedette riskeert 2 jaar celstraf
i

Pro Shots

Neymar maandag voor de rechter in fraudezaak: vedette riskeert 2 jaar celstraf

Trevor Wagener • 15:50, 14-10-2022 / Laatste Update: 14:40, 07-01-2024

Oeps, gedoe voor stervoetballer Neymar: de Braziliaanse aanvaller van Paris Saint-Germain moet aanstaande maandag voor de rechter in Barcelona verschijnen. De vedette wordt, samen met zijn management, beschuldigd van fraude en corruptie bij zijn transfer van Santos naar Catalonië in 2013.

De Braziliaanse investeringsmaatschappij DIS had toen 40 procent van de transferrechten van Neymar in handen. Zij zeggen echter een veel te laag bedrag te hebben ontvangen. Volgens hen is de transfersom expres aan de lage kant gehouden.

Barcelona kocht Neymar indertijd voor 57 miljoen euro. 40 miljoen euro hiervan zou naar zijn familie gaan. De Braziliaanse justitie daarentegen komt met andere cijfers. Zij schetsten dat Neymar om en nabij de 83 miljoen moet hebben gekost.

Zie ook 🎥:​ Neymar krijgt vraag over relatie met Kylian Mbappé en zijn reactie is veelzeggend

Problemen voor Neymar

Hun collega's van de Spaanse justitie eisten een celstraf van 2 jaar voor Neymar én een boete van 10 miljoen euro. Voormalig Barcelona-voorzitter Sandro Rosell hangt 5 jaar gevangenisstraf boven het hoofd, Barcelona kan een boete van liefst 8,4 miljoen euro tegemoet zien.

Niet alleen Neymar moet voor de rechter verklaren wat zijn aandeel was in de zaak. Ook zijn ouders, Barcelona als club, oude werkgever Santos, voormalig Barca-preses Josep Maria Bartomeu, Rosell dus en oud-Santos-voorzitter Odilio Rodrigues worden gedaagd. Spannende tijden!