Neymar neemt het op voor Antony na nutteloze pirouette-actie: 'Ga zo door'
i

Pro Shots

Neymar neemt het op voor Antony na nutteloze pirouette-actie: 'Ga zo door'

Joris Kaper • 19:12, 29-10-2022 / Laatste Update: 18:07, 08-01-2024

Neymar heeft Antony een hart onder de riem gestoken, nadat zijn landgenoot een storm van kritiek over zich heen kreeg na een opvallende actie in de wedstrijd tegen FC Sheriff. De Braziliaan baarde opzien door in de 1e helft de bal aan te nemen met een dubbele pirouette, om vervolgens een lekker foute pass over de achterlijn te geven.

Clowntje

Onder anderen Manchester United-icoon Paul Scholes was niet te spreken over de maniertjes van de Braziliaan. "Wat levert zo'n actie hem op?",  zei hij bij BT Sport. "Wat levert het bij een 4-0 voorsprong op en wat levert het bij een 0-0 stand op? Dit willen we toch niet zien? Zelfs in Brazilië niet. Ik vind het leuk om skills en entertainment te zien, maar nu gedraagt hij zich gewoon als een clown."

Steun van Neymar

Neymar kan de actie echter wel waarderen en steunt Antony door de video van het trucje in zijn Instagram Stories te plaatsen. Hij komt ook nog met advies aan de oud-Ajacied. "Ga zo door, verander niet", aldus de ster van PSG. "Ga ervoor jongen. Durf en plezier."

Antony wil zelf ook niets van de kritiek weten, zo maakte hij duidelijk via een bericht op Instagram. Over de beelden van zijn actie schreef hij de tekst: "We staan bekend om onze kunst en ik zal niet stoppen met doen wat me gebracht heeft waar ik nu ben."