Neymar voor de rechter in Spanje wegens vermeende miljoenenfraude
i

Pro Shots

Neymar voor de rechter in Spanje wegens vermeende miljoenenfraude

Joris Kaper • 17:11, 17-10-2022 / Laatste Update: 19:57, 07-01-2024

Neymar was maandag in Barcelona aanwezig en dat was niet voor een transfer naar zijn oude club. Hij verscheen namelijk voor een rechtbank in de stad in verband met mogelijke fraude.

De ster voetballer arriveerde 's ochtends vroeg in de Spaanse stad en was daar zo’n 2 uur in de rechtbank aanwezig. Hij moet zich in de rechtbank verantwoorden voor mogelijke fraude bij zijn transfer van Santos naar FC Barcelona in 2013. Voor de zaak is 2 weken uitgetrokken.

Naast de 30-jarige voetballer zijn ook onder anderen zijn ouders, hun bedrijf N&N en de oud-voorzitters Sandro Rosell en Josep Maria Bartomeu van FC Barcelona aangeklaagd.

De zaak kwam aan het licht na een klacht van een investeringsmaatschappij, die 40 procent van de transferrechten van de Braziliaanse aanvaller bezat. Die beklaagde zich over de inkomsten toen het werkelijke transferbedrag bekend werd. Barcelona bleek namelijk veel meer te hebben betaald voor Neymar dan de 57 miljoen euro die het aanvankelijk als transfersom noemde. Er zouden tientallen miljoenen extra zijn overgemaakt, niet geheel toevallig naar een maatschappij waarvan Neymars vader de eigenaar is. Volgens de Spaanse aanklager werd minstens 83,3 miljoen euro betaald voor de transfer.

Celstraf?

De aanklager in Spanje eist een celstraf van 2 jaar en een boete van 10 miljoen euro voor Neymar. Als de Braziliaan schuldig blijkt, is het niet zeker of hij ook daadwerkelijk de cel in moet.

Neymar maakte zondagavond voor PSG nog de winnende goal in de competitiewedstrijd tegen Olympique Marseille (1-0).