Nick Marsman na de transfer van Lionel Messi: 'Iedereen dacht dat ik niet wilde dat hij kwam'
i

Getty Images

Nick Marsman na de transfer van Lionel Messi: 'Iedereen dacht dat ik niet wilde dat hij kwam'

Matthijs Nijhuis • 10:54, 25-11-2023 / Laatste Update: 04:47, 07-01-2024

Nick Marsman heeft geen makkelijk jaar achter de rug. De oud-doelman van Feyenoord speelt in Amerika bij Inter Miami, maar zijn leven was allesbehalve The American dream te noemen. Een ongelukkig interview en een giftige spinnenbeet(!) zette de boel op zijn kop. "Het draaide in 1 keer wel heel drastisch om", zegt hij in een interview met het AD.

Afgelopen zomer, vlak voordat Lionel Messi officieel getekend werd bij Miami, gaf Marsman een interview waarin hij de transfer onwaarschijnlijk noemde. De media pikte die quote later op als negatief commentaar: "Iedereen dacht dat ik niet wilde dat hij kwam", zegt Marsman. "Dat was wel even naar."

Pechjaar

Daarna kreeg Marsman te horen dat er geen ruimte meer was voor hem bij de club. Hij ging van spelen in de basis naar de bank warmhouden. "Het draaide in 1 keer wel heel drastisch om", aldus de doelman. "Nee, dat was geen leuke periode." Als klap op de vuurpijl werd hij ook nog eens gebeten door een giftige spin, waardoor hij in het ziekenhuis belandde: "Voordat ik het wist, kon ik niet meer op mijn been staan en lag ik op de IC."

Marsman is er met een litteken vanaf gekomen. Op 31 december, wanneer zijn contract in Miami afloopt, is de keeper transfervrij. In principe staat hij voor alles open, zegt hij. Dat kan een club in Amerika zijn, maar ook in Europa. Misschien zelfs Nederland...