Nick Olij wil transfer maken: 'Ik denk dat mensen begrijpen dat ik mijn ambitie uitspreek'
i

Pro Shots

Nick Olij wil transfer maken: 'Ik denk dat mensen begrijpen dat ik mijn ambitie uitspreek'

Brian Vesseur • 14:19, 13-01-2024 / Laatste Update: 13:49, 15-01-2024

Nick Olij wil een transfer maken. En het liefst al deze winter. Dat zegt de keeper van Sparta tegen het Algemeen Dagblad. Niet omdat Olij een hekel heeft aan de Rotterdamse club (in tegendeel), maar omdat de 28-jarige Olij denkt dat dít het moment is om een vervolgstap te maken in zijn carrière.

Of hij daadwerkelijk gaat? "Dat ligt aan wat de mogelijkheden zijn deze winter. Dat ik in de zomer wil gaan, is wel duidelijk en dat hebben mijn zaakwaarnemer en ik ook tegen de club gezegd." Olij staat bekend als een eerlijke en open jongen, zo blijkt nu ook weer.

"Ik denk dat het uiteindelijk voor Sparta ook goed is. Zij hebben een fiks bedrag voor me betaald en daar ben ik dankbaar voor, zoals ik ook Maurice Steijn (ex-trainer, red.) dankbaar ben. Ik denk dat ik die prijs ook terug aan het betalen ben."

'Ambitie uitspreken'

Olij heeft ook niet per se haast. Als er deze winter wat komt, is dat mooi. En zo niet: "Dan maak ik hier het seizoen af en vind ik dat ook helemaal niet erg. Sparta is een geweldige familieclub, ik word enorm gewaardeerd door medespelers en supporters. Maar ik denk dat mensen ook begrijpen dat ik mijn ambitie uitspreek."

'Vervolgstap maken'

De keeper, die al eens bij de selectie van Oranje zat, denkt dat het nu wel moet gebeuren. Hij is 28 jaar en is waarschijnlijk op zijn top. Olij denkt wel dat hij nog een jaar of tien/elf meekan. "Maar dit zijn de jaren waarin je het moet laten zien. Ik zit bijna op de top van mijn kunnen, al kan het altijd beter, en heb een basis van de afgelopen anderhalf jaar waarin ik een goed niveau heb laten zien. Nu is het moment gekomen om een vervolgstap te maken."