Nicolás Tagliafico helpt Argentinië aan zege in benauwd Bolivia

Eimert Pruis • 09:22, 13-09-2023 / Laatste Update: 06:14, 12-12-2023

Argentinië heeft ook de 2e kwalificatiewedstrijd voor het WK van 2026 gewonnen. De regerend wereldkampioen zette Bolivia met ruime cijfers aan de kant: 0-3. Normaal gesproken hebben landen het altijd lastig in het zeer hoog gelegen en dus benauwde La Paz.

De Argentijnen wonnen vrijdag al met 1-0 van Ecuador dankzij een doelpunt van Lionel Messi. De spelmaker deed tegen Bolivia niet mee wegens hamstringklachten.

Bolivia met man minder

Enzo Fernández zette het elftal van bondscoach Lionel Scaloni na een half uur spelen op voorsprong. Bolivia moest kort daarna verder met 10 man, na een rode kaart (2 keer geel) voor Roberto Carlos Fernández. Oud-Ajacied Nicolás Tagliafico kopte Argentinië in de 42e minuut, op aangeven van Ángel Di María, op 2-0. Na rust scoorde Nicolás González nog.