Niemand verpest de avond van de getergde hattrickheld Cristiano Ronaldo, zelfs Harry Maguire niet
i

Getty Images

Niemand verpest de avond van de getergde hattrickheld Cristiano Ronaldo, zelfs Harry Maguire niet

Eimert Pruis • 21:22, 12-03-2022 / Laatste Update: 22:07, 11-12-2023

Dit is Cristiano Ronaldo. Zaterdagavond 12 maart was de avond van Cristiano Ronaldo. Hij scoorde een wereldgoal, werd topscorer van heel de wereld aller tijden en leverde met een hattrick de 3 punten af aan Manchester United. Tottenham Hotspur was het slachtoffer: 3-2.

Niemand verpest de avond van hattrickheld Ronaldo, zelfs de blunderende Harry Maguire niet. De duurste verdediger ooit die eigenlijk nauwelijks kan verdedigen zorgde met een domme glijder voor de 2-2. Daarvoor had Ronaldo United al 2 keer op voorsprong geschoten. De 1e was een heerlijke knal, de 2e ietsje makkelijker. Harry Kane had vanaf 11 meter ook nog gescoord.

Ronaldo laat Maguire niet zijn avond verpesten

Even leek Maguire dus de geweldige avond van Ronaldo te verpesten. De Portugese superster maakte zijn 807e doelpunt in zijn indrukwekkende loopbaan. Hij overtrof daarmee ene Josef Bican, die volgens sommige schattingen op 805 doelpunten is uitgekomen. De Oostenrijks-Tsjechische goalgetter was op dreef in de jaren 30, 40 en 50.

Geblesseerd of gepasseerd?

Maar in de afgelopen decennia regeert Cristiano Ronaldo. En dat wilde hij laten zien ook. Zeker omdat hij erg getergd was. Hij vertrok vlak voor de dik verloren wedstrijd tegen Manchester City naar Portugal. Hij zou geblesseerd zijn, maar sommigen zeggen dat hij gepasseerd zou zijn. Toen hij dat hoorde was hij gevlogen. Ralf Rangnick gaf hem zaterdagavond dan toch een basisplaats en het Portugese fenomeen antwoorde zoals alleen hij kan antwoorden.

De winnende

Het recorddoelpunt

De wereldgoal

Samenvatting

Uitslagen Premier League zaterdag 12 maart

Brighton & Hove Albion - Liverpool 0-2

Brentford - Burnley 2-0

Manchester United - Tottenham Hotspur 3-2