Niet alleen blije gezichten: onvrede bij Courtois en Casillas bij Gouden Bal-verkiezing
i

ANP

Niet alleen blije gezichten: onvrede bij Courtois en Casillas bij Gouden Bal-verkiezing

Joris Kaper • 11:11, 18-10-2022 / Laatste Update: 06:08, 12-12-2023

Bij het Gouden Bal-gala (of de Ballon d'Or, zoals het officieel heet) maandag waren voornamelijk blije gezichten te zien. Maar toch klonk ook wat kritiek. Opvallend genoeg kwam die mede van een prijswinnaar. Doelman Thibaut Courtois won de prijs voor beste keeper ter wereld (de Lev Yashin Award), maar hij vond het vreemd dat hij maar 7e werd in de uitslag van de Gouden Bal.

De keeper uitte zijn onvrede tegenover El Larguero en El Partidazo de Cope. De Belg liet weten dat het voor keepers vrijwel onmogelijk is om de Gouden Bal te winnen: "Ik zeg niet dat ik had moeten winnen, maar ik sta niet eens op het podium als doelman, terwijl ik La Liga en de Champions League heb gewonnen", aldus de verbaasde keeper. De winst van de Gouden Bal ging overigens naar zijn ploeggenoot bij Real Madrid, Karim Benzema.

Kritiek van Casillas

Courtois eindigde uiteindelijk als 7e, een plek die hij dus veel te laag vond. Dat vond ook oud-goalie Iker Casillas, die zijn onvrede uitte op Twitter: "Ik ben blij voor Thibaut Courtois! Met voorsprong de beste doelman ter wereld. Waar ik niet blij mee ben, is dat hij niet op het podium van de Ballon d’Or staat. Ik blijf me afvragen waar de stemgerechtigden zich eigenlijk op baseren", aldus de keeper.