'Niet-gevaccineerde voetballers moeten voorafgaand aan WK 5 dagen in isolatie'
i

Getty Images

'Niet-gevaccineerde voetballers moeten voorafgaand aan WK 5 dagen in isolatie'

Bart van der Wijst • 11:31, 13-07-2022 / Laatste Update: 04:41, 08-01-2024

Het coronavirus waart weer rond in de sportwereld. Her en der moeten sporters weer in isolatie omdat ze besmet zijn met het virus. Bij het WK voetbal in Qatar hebben ze al maatregelen genomen om een golf van besmettingen te voorkomen. Ieder ongevaccineerd persoon moet verplicht 5 dagen in isolatie, dat meldt The Telegraph.

De organisatie van het toernooi bevestigde het nieuws nadat eerder deze week berichten verschenen dat verschillende spelers uit de Premier League niet op trainingskamp konden vanwege hun vaccinatiestatus.

Regels

N'Golo Kanté en Ruben Loftus-Cheek moesten bijvoorbeeld thuisblijven, terwijl hun ploegmakkers naar de Verenigde Staten vertrokken. Ook daar gelden strenge vaccinatieregels.

Crystal Palace vloog ook naar de andere kant van de wereld, zij verblijven in Australië. Bij Palace ontbraken onder anderen Wilfried Zaha, Marc Guehi, Eberechi Eze en Christian Benteke. Ook in Australië zijn ze streng, eerder dit jaar kwam de ongevaccineerde tennisser Novak Djokovic bijvoorbeeld het land al niet in.

Isolatie

Iedere buitenlander, dus ook fans, die niet gevaccineerd is moet verplicht 5 dagen in isolatie in een hotel bij binnenkomst in Qatar.