Niet, wel en toch weer niet: Marcus Rashford meldt zich af voor Engels elftal
i

Getty

Niet, wel en toch weer niet: Marcus Rashford meldt zich af voor Engels elftal

Sjors Tanis • 18:51, 08-11-2021 / Laatste Update: 04:59, 08-01-2024

Marcus Rashford heeft zich toch weer afgemeld voor het nationale voetbalelftal van Engeland, waarin hij net vorige week was teruggekeerd. Bij nader inzien vindt de aanvaller van Manchester United het beter bij zijn club te blijven werken aan het verbeteren van zijn fitheid.

Rashford maakte enkele weken geleden zijn rentree in de Premier League, nadat hij in de zomer was geopereerd aan een schouder.

Meer problemen

Vorige week moest hij echter weer enkele trainingen overslaan omdat hij ziek was. Het afgelopen weekeinde viel hij nog wel in tijdens de verloren derby met Manchester City. Southampton-middenvelder James Ward-Prowse komt evenmin. Hij is ziek. Mason Mount (Chelsea) en Luke Shaw (Manchester United) staan nog wel op de lijst, maar met een vraagteken. Ze zijn ook nog niet helemaal speelklaar.

Bondscoach Gareth Southgate heeft inmiddels Emile Smith Rowe aan de selectie toegevoegd. Voor de 21-jarige spits van Arsenal is het zijn 1e uitverkiezing.

Stand van zaken

Engeland, afgelopen zomer finalist op het Europees kampioenschap, speelt in de kwalificatie voor het WK nog tegen Albanië (vrijdag 12 november) en San Marino (maandag 15 november). Het land staat bovenaan in zijn groep, met 3 punten meer dan Polen.