Nieuw contract: Eredivisie blijft bij ESPN tot medio 2030
i

ANP

Nieuw contract: Eredivisie blijft bij ESPN tot medio 2030

Matthijs Nijhuis • 15:44, 10-10-2023 / Laatste Update: 23:08, 05-01-2024

De livewedstrijden van de Eredivisie blijven tot medio 2030 te zien bij ESPN. Dat heeft de Eredivisie dinsdagmiddag bekendgemaakt. Eerder dit jaar gingen er geruchten dat de sportzender het Nederlandse voetbal kwijt zou raken, maar voorlopig moeten we gewoon op ESPN blijven rekenen.

Chris Woerts kwam een maandje geleden al met de primeur dat de deal tussen ESPN en Eredivisie CV rond is. Nu is de kogel dus echt door de kerk. Volgens Woerts gaat de zender per seizoen zo'n 135 miljoen euro betalen, plus een tekenbonus van 70 miljoen! Over de feitelijke cijfers is verder nog niks bekend.

Telecomconsortium

Die andere partij die zich aanbevolen hield was een consortium van telecombedrijven (KPN, T-Mobile, Vodafone/Ziggo en Delta). Zij hebben via een persbericht laten weten niet blij te zijn met de nieuwe deal. Volgens het consortium is er oneerlijke concurrentie ontstaan doordat de clubs hun uitzendrechten collectief hebben verkocht via de ECV. Door deze deal gaat al het geld 'naar de grote Amerikaanse aandeelhouders.'

Nieuwe deal

Het blijft niet alleen bij de Eredivisie. Naast de hoogste competitie in het Nederlandse voetbal gaat ESPN zich uiteraard ook bekommeren om de Keuken Kampioen Divisie, de Vrouwen Eredivisie en de KNVB-beker. Abonnementje verlengen dus!