Nieuwe aflevering keeperssoap Oranje: Bart Verbruggen 6e keeper in ruim een jaar tijd
i

Pro Shots

Nieuwe aflevering keeperssoap Oranje: Bart Verbruggen 6e keeper in ruim een jaar tijd

Noah Hoogenboezem • 22:15, 13-10-2023 / Laatste Update: 23:31, 04-01-2024

Keeper Bart Verbruggen maakt vrijdagavond zijn debuut voor het Nederlands elftal tegen Frankrijk. Daarmee zijn we bij de volgende aflevering in de keeperssoap van Oranje aangekomen. Het is namelijk de 6e interlandperiode op rij dat Nederland een andere basiskeeper heeft.

Verbruggen vervangt de zieke Mark Flekken, die de vorige 2 interlands keepte. Flekken was vorige maand juist de vervanger van de geblesseerde Justin Bijlow, die in juni tegen Kroatië en Italië op doel stond. Dat terwijl Koeman bij zijn terugkeer als bondscoach in maart door blessures nog voor Jasper Cillessen koos.

Van Gaal

Onder Koeman hebben we dus 4 keepers in 4 interlandperiodes gezien, maar ook bij zijn voorganger Louis van Gaal was het een tombola. Van Gaal koos op het WK voor Heerenveen-keeper Andries Noppert, maar stelde in de interlandperiode daarvoor Remko Pasveer op als keeper in september 2022.

Ook daarvoor wisselde bijna elke keer de keeper, maar dat waren dezelfde namen als in het afgelopen jaar. De laatste keer dat een keeper 2 interlandperiodes op rij in de basis mocht starten, was eind 2021. Bijlow keepte toen zelfs 6 keer op rij.