Dit is de nieuwe datum voor het duel tussen Ajax en FC Volendam
i

Pro Shots / Marcel van Dorst- EYE4images

Dit is de nieuwe datum voor het duel tussen Ajax en FC Volendam

Brian Vesseur • 19:05, 29-09-2023 / Laatste Update: 22:08, 04-01-2024

De nieuwe datum voor het duel tussen Ajax en FC Volendam is bekend. De wedstrijd zou eigenlijk op woensdag 27 september worden gespeeld, maar op die dag werd De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord afgemaakt. De KNVB heeft een gaatje gevonden in de drukke kalender.

Nieuwe datum Ajax - Volendam

De wedstrijd tussen Ajax en Volendam wordt dan eindelijk gespeeld op donderdagavond 2 november om 20.00 uur. Het duel zou in eerste instantie plaatsvinden in speelronde 3, maar door Europese verplichtingen werd het destijds ook al verplaatst. De wijziging heeft ook gevolgen voor andere wedstrijden in de Eredivisie én de KNVB Beker.

LEES OOK: Deze clubs wrijven in de handjes: dit is het loodzware programma van Ajax de komende tijd

Wijzigingen in speelschema

De Eredivisie-wedstrijd tussen Ajax en sc Heerenveen wordt verschoven van zaterdag 4 november naar zondag 5 november (16.45 uur). De KNVB Beker-wedstrijd van FC Volendam tegen Excelsior moet ook worden verplaatst. Die wedstrijd stond gepland voor dinsdag 31 oktober, woensdag 1 november of donderdag 2 november. Het is nog niet bekend wanneer die wedstrijd gespeeld gaat worden.

Ajax - Feyenoord

Op zondag 24 september werd de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord gestaakt, omdat Ajax-supporters vuurwerk op het veld gooiden. Een deel van de fans is het niet eens met de huidige gang van zaken in het bestuur. Woensdag werd de wedstrijd ingehaald, wat ervoor zorgde dat Ajax op die dag niet tegen Volendam kan spelen.