Dit is de nieuwe datum voor PSV - FC Twente in de KNVB Beker
i

ProShots

Dit is de nieuwe datum voor PSV - FC Twente in de KNVB Beker

Jeroen Rooseboom • 16:30, 22-12-2023 / Laatste Update: 23:38, 04-01-2024

PSV - FC Twente werd donderdagavond afgelast omdat het veld in Eindhoven niet bespeelbaar was na een enorme hoosbui. De KNVB heeft inmiddels bekendgemaakt dat de wedstrijd op woensdag 17 januari ingehaald gaat worden. Dat zorgt voor een bijzonder schema, want in die week zou in principe ook al de volgende ronde gespeeld worden.

Nieuwe datum PSV - FC Twente

De KNVB wilde de wedstrijd liever direct op vrijdag laten spelen, maar dat was niet mogelijk. De spelers van PSV en FC Twente hadden de koffers voor de vakantie al gepakt. Daarom is ervoor gekozen om de wedstrijd na de winterstop te spelen in dezelfde week als de achtste finales. Nu is dus duidelijk dat de wedstrijd op woensdag 17 januari om 21.00 uur gespeeld wordt.

2 bekerwedstrijden in 1 week

De Eredivisie wordt in het weekend daarvoor hervat. De winnaar van PSV - Twente speelt in de week na de 'normale' achtste finales zijn achtste finale. Dat is geen makkie, want de winnaar moet op bezoek bij Feyenoord. Die wedstrijd wordt op 23, 24 of 25 januari gespeeld. 2 bekerwedstrijden in 1 week tijd dus!

Afgelast

De wedstrijd in Eindhoven op donderdagavond werd afgelast nadat de aftrap eerst al met een kwartier was uitgesteld. Bij een 2e controle werd duidelijk dat er echt niet gespeeld kon worden op de grasmat van het Philips Stadion.