matthijs-de-ligt-bayern-hoffenheim
Matthijs de Ligt / Getty Images

Nieuwe domper voor Matthijs de Ligt: Bayern-verdediger raakt geblesseerd op trainingskamp

19:42, 16-01-2024 / Laatste Update: 20:25, 16-01-2024

Het is niet het seizoen van Matthijs de Ligt. De Oranje-international werd uit de basis gespeeld bij Bayern München door Kim Min-jae en sukkelde met verschillende blessures. Aan dat lijstje kan er weer eentje worden toegevoegd, want op trainingskamp raakte De Ligt geblesseerd aan zijn knie.

Dat vervelende nieuws meldde Bayern München via de officiële kanalen. De 24-jarige De Ligt raakte geblesseerd aan zijn linkerknie en moet een MRI-scan ondergaan. Daaruit zal blijken wat de verdediger mankeert en hoe lang hij eruit ligt.

Bayern is momenteel op trainingskamp in het Portugese Faro om zich voor te bereiden op de thuiswedstrijd in de competitie tegen SV Werder Bremen aanstaande zondag.

Eerdere knieblessure

De Ligt raakte eerder dit seizoen in de bekerwedstrijd tegen 1. FC Saarbrücken (2-1 verlies) geblesseerd aan zijn rechterknie. Destijds had hij een ingescheurde binnenband. De Ligt miste daardoor zeven wedstrijden voor Bayern München. Op 20 december 2023 maakte De Ligt zijn rentree, afgelopen weekend speelde hij negentig minuten mee tegen TSG Hoffenheim (3-0 winst).

Toekomst

In Duitsland was De Ligt dinsdag nog meer in het nieuws, maar dan om andere redenen. Zijn relatie met trainer Thomas Tuchel zou zijn gezakt tot onder het vriespunt volgens BILD. De Ligt is niet blij met de interesse van Bayern in Ronald Araújo van FC Barcelona. Volgens Duitse media gloort dan ook een vertrek komende zomer. De Ligt heeft bij Bayern nog een contract tot de zomer van 2027.