Nog meer nieuwe spelers voor Suriname? 'Ze zijn nog niet ready om de keuze te maken'
i

Pro Shots

Nog meer nieuwe spelers voor Suriname? 'Ze zijn nog niet ready om de keuze te maken'

Brian Vesseur • 19:23, 10-03-2022 / Laatste Update: 09:45, 12-12-2023

Sinds het Surinaamse voetbal in opkomst is, maken steeds meer Nederlands-Surinaamse voetballers de stap naar Natio. In de voorselectie voor de oefenwedstrijd met Thailand zitten wéér 6 nieuwe diaspora-spelers. Maar nog niet de grote namen waar Natio-fans op hopen.

Door: Brian Vesseur

Jong Ajax-keeper Joey Roggeveen, PEC-middenvelder (gehuurd van Lazio Roma) Djavan Anderson, Cambuur-verdediger Calvin Mac-Intosh, Yanic Wildschut (CSKA Sofia), Leandro Kappel (Altay SK) en Jeredy Hilterman (NAC Breda) zijn de nieuwste namen die zijn toegevoegd aan de Surinaamse selectie. Waar blijven jongens als Jean-Paul Boëtius, Gyrano Kerk en Deyovaisio Zeefuik?

'Geen band met Suriname'

"Ze zijn op dit moment nog niet ready om de keuze voor Suriname te maken", zegt de perschef van de SVB, als hem een lijst met namen wordt toegestuurd. Op die lijst staan enerzijds onrealistische namen als Noa Lang en Justin Kluivert, maar ook namen als Queensy Menig, Stefano Denswil en Danilho Doekhi. "Verder er zijn ook spelers tussen die geen band hebben met Suriname en zich daardoor ook niet geroepen voelen om voor ons uit te komen."

Wel geeft perschef Dion Brunings aan dat er veel gesprekken plaatsvinden met spelers (die nog geen keuze hebben gemaakt). "Natuurlijk, de spelers die in beeld zijn bij Oranje, die willen hun opties open houden. Het is in deze fase het wat moeilijker om hen te overhalen om te spelen voor Suriname."