Nieuwe tegenvaller voor Paul Pogba in aanloop naar WK, Franse bondscoach ziet wel verdediger terugkeren
i

Getty Images

Nieuwe tegenvaller voor Paul Pogba in aanloop naar WK, Franse bondscoach ziet wel verdediger terugkeren

Sjors Tanis • 14:56, 31-10-2022 / Laatste Update: 17:35, 07-01-2024

Paul Pogba heeft een nieuwe tegenvaller moeten incasseren in zijn poging om op tijd fit te worden voor het WK. De middenvelder van Juventus zou volgens Italiaanse media een dijbeenblessure hebben opgelopen.

De 29-jarige Pogba zou last hebben van spiervermoeidheid, wat hem mogelijk 10 dagen aan de kant houdt.

Niet in actie dit seizoen

Pogba heeft dit seizoen nog niet gespeeld voor Juventus vanwege een knieblessure, opgelopen in de voorbereiding. De middenvelder, die afgelopen zomer terugkeerde in Turijn na 6 jaar bij Manchester United, keerde recentelijk terug op het trainingsveld om toe te werken naar zijn officiële rentree.

Lees ook: N'Golo Kanté moet WK definitief uit hoofd zetten: 4 maanden uitgeschakeld door hamstringblessure

Trainer Massimiliano Allegri zei afgelopen week niet te verwachten dat Pogba voor de start van het WK, op 20 november, nog in actie komt voor Juventus. De Franse bondscoach Didier Deschamps maakt op 9 november zijn selectie bekend voor het toernooi in Qatar. Titelverdediger Frankrijk speelt zijn 1e wedstrijd tegen Australië op 22 november.

Lucas Hernández terug

De kans is groot dat Deschamps in Qatar in ieder geval wel een beroep kan doen op Lucas Hernández. De verdediger van Bayern München sloot maandag weer aan bij de groepstraining na een afwezigheid van 7 weken. Hernández liep medio september een spierscheuring op tijdens de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen FC Barcelona in de Champions League.

Deschamps zag zaterdag ook al verdediger Presnel Kimpembe terugkeren op het veld. De Franse international van Paris Saint-Germain deed een klein uur mee tegen Troyes (4-3). Het waren voor Kimpembe zijn eerste minuten sinds 10 september. Hij kampte sindsdien met een hamstringblessure.