Nieuwe tik Manchester United: bespotte ex-Ajacied doet Erik ten Hag en co pijn
Christian Eriksen baalt namens Manchester United. © Getty Images

17:58, 24-02-2024 / Laatste Update: 22:29, 24-02-2024

Na vier zeges op rij is het weer gedaan met het succes van Manchester United. Op Old Trafford ging de ploeg van manager Erik ten Hag zaterdagmiddag onderuit tegen Fulham. En daardoor heeft de ploeg nu een achterstand van maar liefst 26 punten op koploper Liverpool. Het wordt nog een flinke opgave om Europees voetbal te halen.

United miste onder Rasmus Højlund, Lisandro Martinez, Mason Mount en Luke Shaw, maar begon aardig aan de wedstrijd. Zonder voor hoogstaand spel te zorgen, was de ploeg van Ten Hag voor rust de bovenliggende partij. Doelpunten kwamen er niet.

Blessure Casemiro

United kreeg acht minuten na rust een flinke tegenvaller te verwerken. Casemiro kon na een keiharde botsing met een tegenstander niet verder. De belangrijke Braziliaan liep een flink bloedende hoofdwond op en werd vervangen door Scott McTominay.

Casemiro moet met een bloedende hoofdwond van het veld. © Getty Images

Na ruim een uur spelen verdedigde Manchester United een corner van Fulham wel erg passief. Calvin Bassey mocht tot twee keer toe het doel van André Onana onder vuur nemen en zijn tweede poging belandde in het dak van het doel 0-1. De oud-Ajacied, die in Amsterdam weinig indruk maakte op de fans, was uiteraard dolblij met zijn treffer en werd besprongen door zijn ploeggenoten.

Het duurde tot de 89ste minuut voor United gelijkmaakte. Verdediger Harry Maguire moest eraan te pas komen. Op de rand van buitenspel werkte hij van dichtbij de 1-1 binnen. De ploeg van Ten Hag zette aan en ging op jacht naar de winnende treffer, maar die viel aan de andere kant. Alex Iwobi besliste het duel in het voordeel van Fulham: 1-2.

Door de nieuwe nederlaag heeft United nu zes verliespunten meer dan nummer vijf Tottenham Hotspur. Het gat met nummer vier Aston Villa is acht punten.