Cristiano Ronaldo krijgt nieuwe trainer: 'Drong aan bij bestuur voor ontslag Rudi Garcia'
i

Getty Images

Cristiano Ronaldo krijgt nieuwe trainer: 'Drong aan bij bestuur voor ontslag Rudi Garcia'

Pim Huberts • 18:25, 13-04-2023 / Laatste Update: 09:49, 12-12-2023

De trainer van Cristiano Ronaldo bij Al-Nassr is ontslagen. Rudi Garcia moest donderdag definitief vertrekken bij de nummer 2 van Saudi-Arabië. Op, maar ook naast het veld stelde de Fransman teleur. Volgens Marca drong Ronaldo aan bij het bestuur voor een vertrek.

De voormalig oefenmeester van onder andere AS Roma en Olympique Marseille had een ongelukkige relatie met zijn Portugese sterspeler. Meteen na de komst van Ronaldo kwam de trainer in opspraak: hij grapte in een persconferentie dat hij liever Lionel Messi had binnengehaald.

Saudische concurrent

Met nog 7 wedstrijden te spelen staat Al-Nassr op de 2e plek in de Saudi Premier League, achter Al- Ittihad. De pot om de Arabische Super Cup werd verloren van diezelfde club.

Nieuwe trainer

Wie wordt dan de nieuwe begeleider van Ronaldo? Dat maakte de club direct bekend. Dinko Jelicic schuift over van het onder 19-team naar het hoofdelftal. De 49-jarige Kroaat heeft buiten wat wedstrijdjes voor clubs in de 2e divisie van zijn land, geen enkele ervaring met het hoofdtrainerschap.