Nieuwe UEFA-straf voor Feyenoord: noordtribune dicht bij volgende wedstrijd
i

Getty Images

Nieuwe UEFA-straf voor Feyenoord: noordtribune dicht bij volgende wedstrijd

Eimert Pruis • 20:26, 08-06-2022 / Laatste Update: 00:24, 12-12-2023

Feyenoord moet de 1e thuiswedstrijd in de Europa League zonder support doen van de noordzijde. De UEFA heeft namelijk besloten dat de noordtribune (Gerard Meijer Tribune) dicht moet bij de volgende Europese wedstrijd van Feyenoord in De Kuip. Aanleiding is het afsteken van vuurwerk en andere ongeregeldheden in de halve finale van de Conference League tegen Olympique Marseille.

Het is de volgende UEFA-boete voor Feyenoord voor afgelopen seizoen. Feyenoord moet ook nog eens 70.000 euro aftikken voor het tweeluik met Marseille (40.000 boete voor de thuiswedstrijd en 30.000 voor die in Marseille).

Meer dan een half miljoen

De succesvolle Europese campagne leverde niet alleen veel coëfficiënten en geld op, maar koste ook flink wat duiten. Voor onder meer het afsteken van vuurwerk, het blokkeren van trappen en andere ongein kreeg Feyenoord boetes met een totale waarde van meer dan een half miljoen euro.

Zonder publiek spelen

Marseille moet met 40.000 euro boete wat minder betalen voor de halve eindstrijd van de Conference League. De Fransen hebben wel een zwaardere straf gekregen: een duel zonder publiek.

Het vuurwerk zorgde voor ontzettend veel rook in De Kuip