Umar Sadiq
Umar Sadiq bij Real Sociedad © Getty Images
i

Umar Sadiq bij Real Sociedad © Getty Images

Nigeriaan die Afrika Cup verliet vanwege blessure speelt 'gewoon' mee bij zijn club, bondscoach snapt er niks van

12:04, 18-01-2024 / Laatste Update: 17:44, 18-01-2024

Bondscoach van Nigeria Jose Peseiro snapt helemaal niets van het feit dat Umar Sadiq kon spelen voor zijn club Real Sociedad. De aanvaller verliet een paar dagen eerder nog het Nigeriaanse kamp op de Afrika Cup vanwege een blessure.

Sadiq werd teruggestuurd naar Spanje met een knieblessure, waarvan de verwachting was dat die kwetsuur hem een aantal weken aan de kant zou houden. Daardoor zou hij de eindronde in Afrika missen. Maar tot ieders verbazing speelde de Nigeriaan gewoon 18 minuten mee in het Spaanse bekerduel van Real Sociedad tegen Osasuna (2-0-winst). 

Minimaal 15 dagen

"Ik snap er ook niks van", wordt bondscoach Peseiro geciteerd door Daily Mail. "Ik heb het onderzoek van de medische staf gezien en dat hij niet in minder dan vijftien dagen kan herstellen. Dat was nog het minimum. Het onderzoek is naar zijn club gegaan en die zeiden dat hij terug moest komen om te herstellen."

De Nigeriaanse voetbalbond heeft ontkend dat er iets verdachts aan de hand is met de exit van Sadiq. Peseiro: "Ik ben blij dat hij goed is hersteld. Maar ik vind het jammer dat hij niet meer hier is om ons te helpen."

Nigeria op de Afrika Cup

Nigeria speelde zondag de eerste wedstrijd op de Afrika Cup met 1-1 gelijk tegen Equatoriaal-Guinea. Sadiq was bij die wedstrijd al afwezig. 

De Super Eagles zitten in Groep A. Ze spelen op donderdag tegen gastland Ivoorkust en maandag nog tegen Guinee-Bissau. De Ivorianen leiden de groep na een 2-0-overwinning op Guinee-Bissau.