Nijhuis snapt niet waarom er ophef is over duel tussen Mazraoui en El Karouani
i

Pro Shots / Stanley Gontha

Nijhuis snapt niet waarom er ophef is over duel tussen Mazraoui en El Karouani

Brian Vesseur • 17:10, 15-08-2021 / Laatste Update: 23:06, 07-01-2024

Weinig mensen begrepen de keuze van Bas Nijhuis om door te laten spelen na een stevig duel tussen Noussair Mazraoui en Souffian El Karouani. Oud-topscheidsrechter Mario van der Ende liet op Twitte weten de keuze van Nijhuis 'onbegrijpelijk' te vinden. De scheidsrechter bij Ajax - NEC (5-0) reageert.

"Hij speelt de bal en komt daarna in contact met die speler", zegt Nijhuis bij ESPN over het moment 7 minuten voor rust waarop Mazraoui hard tegen El Karouani aan botste. Het duel vormde de inleiding tot de 5-0. "Ik ben verbaasd dat ik voor de camera moest komen. Voor mij is dit gewoon een normaal duel, ik vind het geen overtreding. En mijn VAR zag hetzelfde."

Van der Ende had dus een compleet andere mening. Met een sarcastische toon zegt hij op Twitter: "Ik denk dat scheidsrechter en VAR concludeerden dat het hoofd van de NEC-speler nog aan zijn romp vastzat en daarom besloten tot doorspelen."

Mannelijk voetbal

Nijhuis zegt ook: "Het kan zijn dat iemand hier voor fluit, omdat hij denkt 'ze komen in contact'." Maar toch houdt hij voet bij stuk. "Hij raakt eerst de bal en daarna komen ze in contact. Dit is gewoon de bal spelen. Je kunt het spel stilleggen voor een hoofdblessure, maar, in dit geval, hij komt er tegenaan en ik laat het gewoon lopen. Ja, mannelijk voetbal, ik vind dit geen overtreding. Heel veel mensen kunnen vinden van wel, maar als ik die beelden zo zie, vind ik dat de bal gewoon wordt gespeeld."