Noa Lang wijst moment aan dat zijn imago bepaalde: 'Sindsdien stempel op voorhoofd'
i

ProShots

Noa Lang wijst moment aan dat zijn imago bepaalde: 'Sindsdien stempel op voorhoofd'

Marcel Roes • 19:58, 08-04-2023 / Laatste Update: 00:29, 08-01-2024

Noa Lang (23) weet dat hij een bepaalde reputatie heeft. Lastig, arrogant, grote mond, ruziemaker, onaangepast; zulke dingen. En dat vindt hij aan de ene kant wel best, aan de andere kant onterecht.

In gesprek met De Telegraaf gaat de buitenspeler die met Oranje meeging naar het WK 2022 wat dieper in op zijn imago.

Erger gemaakt

"Bij mij worden dingen altijd uitvergroot. Het wordt 100 keer erger gemaakt dan het is", zegt hij. Zoals die keer bij het bekerduel tussen Telstar en Ajax. Dusan Tadic gaf een pass, Lang kon de bal niet aannemen en zei dat zijn collega een betere pass had moeten geven.

"Hij vond dat ik eerder had moeten lopen en het enige dat ik zei, was: ’Je moet die bal gewoon goed geven’. Vervolgens kreeg ik gelijk op mijn kop van Erik ten Hag", weet Lang nog.

Dat moment kan je hier bekijken.

Opkomen voor jezelf

"En dat is tekenend voor mij: helaas stond daar net weer een microfoontje, waardoor iedereen de discussie tussen mij en de trainer hoorde. Als je 19 jaar oud bent, mag je kennelijk niet voor jezelf opkomen als je gelijk hebt."

Stempel

Hij heeft er totaal geen spijt van: "Ik laat gewoon niet over mezelf heenlopen. Sindsdien heb ik een stempel op mijn voorhoofd."

"Ik ben geen ideale schoonzoon en dat word ik niet. Daar word ik in gesteund door mijn moeder die trots is dat ik me nooit anders voordoe dan ik ben."