🎥 | Noa Vahle zet KNVB met rug tegen muur met kritische vragen over WK in Saudi-Arabië

Jeroen Rooseboom • 15:31, 07-12-2023 / Laatste Update: 11:11, 05-01-2024

Johan Derksen was bij Vandaag Inside vol lof over een interview van Noa Vahle met secretaris-generaal van de KNVB Gijs de Jong. In dat interview confronteerde ze De Jong met eerdere uitspraken van hem over een mogelijk WK in Saudi-Arabië.

De KNVB heeft in het verleden stellig gezegd dat Nederland niet mee zou doen aan een WK als dat georganiseerd zou worden in dat land, vanwege de grove schending van mensenrechten en andere kwesties in het koninkrijk. Dus ging Vahle eens even vragen hoe het daarmee zat, nu alles erop lijkt dat het WK van 2034 naar Saudi-Arabië gaat. Er zijn namelijk geen andere kandidaten meer over.

Complimenten voor Vahle

De Jong kwam niet uit zijn woorden en liet geen goede indruk achter tijdens het interview met de verslaggeefster. Iets wat ook Derksen zag. "Die kleine Noa zet hem nu al met de rug tegen de muur, want er kwam geen fatsoenlijk antwoord uit." Hij vervolgt, na een lachsalvo van René van der Gijp: "De grote baas van de KNVB zegt eigenlijk, zonder die woorden te gebruiken: 'Die hele mensenrechtenkwestie interesseert me geen reet'."

Check hieronder het hele interview met Gijs de Jong