Noël Le Graët moet stoppen als voorzitter Franse voetbalbond na uitspraken over Zinédine Zidane
i

Getty Images

Noël Le Graët moet stoppen als voorzitter Franse voetbalbond na uitspraken over Zinédine Zidane

Sjors Tanis • 15:51, 11-01-2023 / Laatste Update: 03:10, 12-12-2023

Noël Le Graët moet vertrekken als voorzitter van de Franse voetbalbond. De 81-jarige bestuurder raakte in opspraak nadat hij zich respectloos had uitgelaten richting trainer Zinédine Zidane, vlak nadat Didier Deschamps zijn contract als bondscoach bij de verliezend WK-finalist had verlengd.

"Zinédine Zidane, ik zou hem nog niet eens opnemen", liet Le Graët eind vorige week optekenen.

'Hallo meneer, maak je geen illusies'

"Wat zou ik hem moeten zeggen? ‘Hallo meneer, maak je geen illusies. Kijk maar verder, want ik ben net een contract overeengekomen met Didier’? Hij moet doen wat hij wil, het gaat mij niet aan. Ik heb hem nooit ontmoet en we hebben nooit overwogen om afscheid te nemen van Deschamps. Zidane kan gaan en staan ​​waar hij wil, naar een grote club. Een nationale ploeg zie ik minder snel gebeuren.’’

Kritiek van Mbappé

De uitspraken leverden hem veel kritiek op, onder meer van Kylian Mbappé. "Zidane is Frankrijk. Zo gaan we niet om met legendes zoals hij", schreef de Franse sterspeler op sociale media. Niet veel later bood Le Graët zijn excuses aan, maar zijn positie bleek niet langer houdbaar.

"Noël Le Graët heeft, in overeenstemming met het uitvoerend comité van de FFF die vandaag in Parijs bijeenkomt, ervoor gekozen zijn taken als voorzitter van de federatie neer te leggen", staat in een verklaring die de Franse voetbalbond woensdag naar buiten bracht. Philippe Diallo is aangesteld als interim-voorzitter.