Koeman niet blij met magere winst op Gibraltar na onrustige rampweek: 'Werk te doen'
i

Pro Shots

Koeman niet blij met magere winst op Gibraltar na onrustige rampweek: 'Werk te doen'

Trevor Wagener • 01:25, 28-03-2023 / Laatste Update: 00:57, 08-01-2024

Bondscoach Ronald Koeman was niet blij na de 3-0-zege van het Nederlands elftal van maandagavond op Gibraltar. Bij NOS zei de trainer dat hij in een onrustige week weinig goede dingen heeft gezien.

Hoewel Nederland volop het goal van Gibraltar bestookte, scoorde de ploeg maar 3 keer. Vrijdag opende zijn team de kwalificatiereeks met een 4-0-nederlaag in en bij Frankrijk.

"Vanavond heb ik te weinig goals gezien", zei Koeman. "De tegenstander werkte natuurlijk niet mee, maar wij waren veel te slordig op sommige momenten. Vanaf het begin waren we onnauwkeurig en hadden we niet de vorm om tot grote, goede kansen te komen. Oké er werd veel geblokt, maar met meer scherpte scoren wij veel vaker."

Hoewel Koeman zijn 60e verjaardag vierde aan het begin van de week, werd hij na deze 2 duels spreekwoordelijk gezien een paar jaar ouder. "Het was lastig ja, met afvallers, zieken en ook vanavond konden we niet wisselen wat we wilden wisselen. Hierdoor was het moeizaam om gericht te werken. Ik heb nog niet eerder zo'n week in mijn eerdere bondscoachschap meegemaakt en hoop het nooit meer mee te maken. Het is me niet meegevallen."

Schifting incoming

En dus: werk aan de winkel, aldus Koeman. "Alles was niet goed. Het spel en resultaat tegen Frankrijk was niet goed, nu winnen we maar dat is logisch... maar alles analyserend was het veel te weinig. Ik houd intern of ik geschrokken ben, namen noemen heeft geen zin. Aspecten als positiespel, balcirculatie, juiste posities - als buitenspeler of back - innemen moet echt verbeterd worden. Het voetbal en niveau moet omhoog."