NOS grijpt in: Pierre van Hooijdonk voorlopig niet meer aan tafel bij Studio Voetbal
i

Pro Shots

NOS grijpt in: Pierre van Hooijdonk voorlopig niet meer aan tafel bij Studio Voetbal

Noah Hoogenboezem • 19:22, 16-08-2023 / Laatste Update: 02:24, 12-12-2023

Pierre van Hooijdonk zal voorlopig niet te gast zijn in Studio Voetbal. Dat heeft de NOS woensdag bekendgemaakt. In dat programma beschuldigde hij zondag Ajax-coach Maurice Steijn van betrokkenheid bij duistere deals. Dat zorgde voor veel ophef en de NOS heeft nu samen met Van Hooijdonk besloten dat hij voorlopig niet meer aan tafel zal zitten.

Op de website van de NOS legt de omroep uit waarom: "Van Hooijdonk heeft stevige uitspraken gedaan over Maurice Steijn en die werden niet onderbouwd. Uitgangspunt van de NOS is dat uitspraken gecheckt moeten kunnen worden. Daar ontbrak het aan. Na het evalueren met Van Hooijdonk is besloten dat hij voorlopig niet te gast is bij het programma." De NOS zegt wel dat dit later nog kan veranderen.

Excuses

Steijn maakte woensdag via zijn advocaat bekend dat er een kort geding komt tegen Van Hooijdonk. De analist meldde vlak daarna dat hij toch zijn excuses gaat aanbieden. Het is niet bekend of het kort geding nog doorgaat nu Van Hooijdonk zijn excuses gaat aanbieden.