NOS Studio Voetbal gaat verhuizen: 'Dat was al langer een wens van de redactie'
i

ANP

NOS Studio Voetbal gaat verhuizen: 'Dat was al langer een wens van de redactie'

Bart van der Wijst • 01:31, 16-10-2023 / Laatste Update: 14:21, 05-01-2024

Er gaat wat veranderen bij NOS Studio Voetbal: vanaf zondag 29 oktober is er publiek welkom bij de uitzending. Dat gaat gebeuren in een nieuwe studio, waar ruimte is voor zo'n 50 fans. Dat maakte de NOS zondag bekend.

Presentator Sjoerd van Ramshorst: "Het is fijn dat we straks in een nieuwe studio zitten en ook nog eens met publiek. Tijdens het WK vorig jaar hebben we hele positieve ervaringen gehad met publiek in onze uitzendingen, en dat gaan we nu ieder voetbalweekend doen. We maken het programma tenslotte voor de kijkers, dan is het helemaal mooi dat zij hier ook live bij kunnen zijn."

16+

De oude vertrouwde studio wordt dus ingeruild voor een nieuwe. "Het toevoegen van publiek was al langer een wens van de redactie. We hebben de ruimte gecreëerd om dit te organiseren. Publiek kan bij zowel in interactie als in sfeer van toegevoegde waarde zijn. Voetbal kijken en erover praten doe je samen, nu ook iedere week bij Studio Voetbal", aldus hoofdredacteur NOS Sport Gert-Jaap Hoekman.

Voetballiefhebbers kunnen zich aanmelden via een website. Daar moet je wel oud genoeg voor zijn. De voetbalfans moeten 16 jaar of ouder zijn.

Het programma is wekelijks te zien met analisten Pierre van Hooijdonk, Rafael van der Vaart en Ibrahim Afellay.