NOS voert drastische wijziging toe bij 'met het bord op schoot' samenvattingen kijken

Bart van der Wijst • 19:04, 10-11-2023 / Laatste Update: 09:37, 08-01-2024

De NOS heeft nieuws voor de mensen die traditioneel op zondagavond 'met het bord op schoot' naar de Eredivisie-samenvattingen kijken: er komt een nieuwe opzet. Die gaat al vanaf aankomende zondag in. Gert van 't Hof presenteert de uitzendingen en krijgt daarbij hulp van analist Leonne Stentler, die de kijker gaat voorzien van extra info.

NOS Studio Sport Eredivisie werd op 5 april 1959 voor het eerst uitgezonden op tv. De laatste jaren was Tom Egbers de vaste presentator, maar hij vertrok vanwege grensoverschrijdend gedrag bij de NOS.

Analyses

De samenvattingen blijven het belangrijkste van de zondagavond, maar: 'Extra is dat de kijker meer inzicht krijgt in bepaalde spelsituaties of andere gebeurtenissen bij een wedstrijd. Leonne Stentler licht een speler uit, kiest het doelpunt van het weekeinde, analyseert een spelsituatie of reageert op een interview, een VAR-moment of andere opvallende zaken', aldus de NOS.

De 37-jarige Stentler voetbalde onder meer voor de Oranje Leeuwinnen, ADO Den Haag en Ajax. Inmiddels is ze al een tijdje analist. Bij verschillende WK's en EK's werkte ze al samen met presentator Van 't Hof.