Nottingham Forest bezorgt Erik ten Hag en Manchester United een pijnlijk einde van 2023

Noah Hoogenboezem • 21:29, 30-12-2023 / Laatste Update: 03:13, 08-01-2024

Erik ten Hag zal op oudejaarsdag met een slecht humeur aan de oliebollen gaan. De coach van Manchester United zag eerder deze week zijn ploeg knap een achterstand omdraaien tegen Aston Villa, maar liep zaterdag alweer tegen een hele pijnlijke nederlaag aan in de Premier League. Nottingham Forest was in eigen huis met 2-1 te sterk voor Manchester United.

United had eerder deze maand 4 wedstrijden op rij niet gescoord, maar maakte er dinsdag in de tweede helft tegen Aston Villa ineens 3 en draaide daardoor een 2-0-achterstand om. Tegen Nottingham was het spel weer erg stroperig en creëerde United nauwelijks iets. Bij rust was het dan ook 0-0.

Rashford

United kreeg na een uur ook nog een flinke tik te verwerken. Er klopte achterin niets van de organisatie en Nicolas Dominguez kon van dichtbij helemaal vrij de 1-0 inschieten. Marcus Rashford hielp Ten Hag vervolgens uit de brand: de aanvaller schoot een kwartier voor tijd de gelijkmaker binnen.

Pijnlijk

Er was dus nog genoeg tijd voor United om op jacht te gaan naar de winnende goal, maar al heel snel kwam Nottingham weer op voorsprong. Morgan Gibbs-White schoot vanaf de rand van de 16 prachtig raak. Extra pijnlijk was dat de assist op de winnende goal van de voet kwam van Anthony Elanga. De Zweedse aanvaller speelde jarenlang in de jeugd van Manchester United en werd afgelopen zomer verkocht aan Nottingham.

9e nederlaag van het seizoen

Voor de ploeg van Ten Hag was het alweer de 9e nederlaag van het seizoen in de Premier League. Na 20 wedstrijden heeft United nog maar 31 punten en daarmee staat het op de teleurstellende 7e plaats. Niet alleen in de competitie gaat het slecht, want in de Champions League eindigde United als laatste in de groep.